Bavaria Yachtbau heeft mogelijk een overnemer

Bavaria Yachtbau

Een nieuwe eigenaar voor Bavaria Yachtbau lijkt in zicht. Volgens een bericht in de Duitse regionale krant Mainpost afgelopen vrijdag lijkt het erop dat Duitsland’s grootste serie boten jachtbouwer gered gaat worden door een Italiaans scheepsbouwer in luxe jachten.

Volgens Bavaria zou deze Italiaans werf haar product portfolio willen uitbreiden in het goedkopere prijssegment.

De woordvoerder van de nieuwe investeerder vertelde de krant dat de investeerder anoniem wil blijven totdat het contract finaal is getekend. De aankoopprijs zou cash betaald worden.

De voorwaarden van de aankoop zijn, volgens de bron, onderhandeld op 30 augustus. Volgens de krant moeten er enkel nog legal checks gebeuren. De contracten zouden deze week al getekend kunnen worden.

Het management van Bavaria Yachtbau heeft deze informatie niet bevestigd of ontkend.

Het is heel ongewoon dat een potentiële koper van een scheepswerf zijn plannen aan het publiek meedeelt voordat het contract is getekend. Dit is ook de mening van Bavaria’s interim manager director Tobias Brinkmann die in april vertelde dat Bavaria Yachtbau te koop stond.

Volgens de woordvoerder van de investeerder heeft potentiële koper meer dan 40 jaar ervaring in de jachtbouw en heeft het een wereldwijd distributienetwerk. Daarvan kan Bavaria in de toekomst onmiddellijk profiteren.

In de maanden voor het insolvabel worden heeft Bavaria Yachtbau nog getracht een groot product offensief gehouden om de verkoop in grotere luxe zeiljachten te boosten, een strategie die helaas geen succes had.

Nieuwe investeerder wil een volledig functionele scheepswerf

Het is geen toeval dat de potentiële nieuwe eigenaar informatie eerst lekt aan een regionale krant waar de productie plaatsvindt van de Bavaria jachten. Voor de toekomstige eigenaar is het super belangrijk dat de werf volledig blijft functioneren want zij dragen de kosten vanaf dag één, inclusief alle 600 Bavaria werknemers.

In de eerste helft van september zullen we meer te weten te komen over deze deal. In ieder geval hoopt Bavaria Yachts aanwezig te zijn op het Cannes Yachting Festival.

Drie maal is scheepsrecht

Sinds 2007 zou het de derde keer zijn dat Bavaria Yachtbau verkocht wordt.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: