Go Sailing European Team viert haar 20 jaar bestaan

Go Sailing European Team

Go Sailing European Team viert in 2019 haar 20 jaar bestaan. Dit is een feest waard en Go Sailing is op zoek naar oud leden.

Go Sailing European Team werd opgericht in 1999 door een team enthousiaste toegewijde zeilers zoals André Wilmet, die hun passie en kennis willen overdragen aan jonge zeilers en hun de kans te geven hun hoogst mogelijk niveau te bereiken.

Go Sailing Europe Team

Het team telt jonge zeilers tussen 8 en 20 jaar uit België, Nederland, Griekenland en Polen. Jaarlijks nemen de zeilers en coaches deel aan internationale wedstrijden, Europese en Wereldkampioenschappen in de klasse Optimist en Laser.

Recent in 2018 werd Laser Radial zeiler Thijs Peels geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het Youth Worlds Sailing Championship.

Thijs Peels

Het team wordt internationaal gewaardeerd voor de ondersteuning aan en samenwerking met buitenlandse teams tijdens wedstrijden. Met trots zijn ook enkele oud leden, oa Maité Carlier, Isaura Maenhaut, Dewi Couvert, Eline Verstraelen, Frédérique van Eupen (Youth Olympics 2018) nog steeds actief aan het zeilen en succesvol aan het werk op internationaal topniveau.

Go Sailing European Team

De missie van het team, waar het 20 jaar geleden mee begon, is meer dan zeilen. Kinderen in combinatie met de zeilsport zich gezond laten ontwikkelen is een belangrijk aspect. Zichzelf overtreffen, doelen bereiken, verantwoordelijkheid nemen, FairPlay, respect en samenwerken om sterker te worden…Dit in combinatie met de strijd op het water sluit vriendschappen voor het leven.

Go Sailing Europe Team jubileum

Op deze synergie is Go Sailing European Team reeds 20 jaar trots en dit wordt in 2019 een feest!

2019 wordt speciale editie

2019 wordt een bijzonder jubileum seizoen voor het team en heeft voor deze speciale editie nog enkele plaatsen vrij voor gemotiveerd aanstormend talent.

Heb je vragen of wens je meer info:

optimist.benjamin@gosailingteam.eu
laser4.7radial@gosailingteam.eu

Oud leden kunnen zich melden op 20@gosailingteam.eu

Tekst: Tania Van Den Brande

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: