Nicholas Heiner tweede op Australisch kampioenschap Finn zeilen

Nicholas Heiner

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) werd afgelopen week op het Australisch kampioenschap in Melbourne tweede achter Giles Scott (GBR). Met deze tweede plaats achter de olympisch kampioen van 2016 sluit Heiner een goede periode in Australië af. De Enkhuizenaar werd zondag jongstleden bovendien verkozen tot Westfries sportman van 2018.

"Het waren vijf hele mooie race dagen in Melbourne. Er was een sterke internationale vloot met de Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Engelsen, Pieter Jan Postma en ik. Met golven, veel wind en zon waren het ideale condities zelf heb ik een steady serie gedraaid"

aldus Heiner die momenteel alweer in Nieuw-Zeeland zit om uit te rusten.

Einduitslag Australisch Kampioenschap

 1. Giles Scott, GBR, 14 punten.
 2. Nicholas Heiner, NED, 28 punten.
 3. Jake Lilley, AUS, 42 punten.
 4. Ed Wright, GBR, 43 punten.
 5. Henry Wetherell, GBR, 49 punten.
 6. Pieter Jan Postma, NED, 52 punten
 7. Oliver Twedell, AUS, 52 punten.
 8. He Chen, CHN, 89 punten.
 9. Jock Calvert, AUS, 93 punten.
 10. Lewis Brake, AUS, 94 punten.

In het klassement lijkt het verschil tussen winnaar Scott en Heiner op de tweede plaats aanzienlijk. Heiner: "Ik had een discutabele diskwalificatie waardoor ik i.p.v. twee opeens zeven punten achter stond op Giles Scott de leider in het klassement. Dan wordt het gewoon een lastige opgave, dat weet je. Maar ik kijk terug op een hele mooie week."

Heiner gaf eerder al aan deze winterperiode, de Australische zomer te willen gebruiken om op specifieke onderdelen te trainen. Iets wat goed gelukt is.

Heiner:

"Met wat hardere wind ga ik nu goed en hebben we echt stappen gemaakt. Ik ben nog steeds niet de zwaarste en de langste van de vloot maar ik kan er nu zeker bijblijven en podia varen. Dat is voor nu heel belangrijk en laat zien dat we allround zijn. Dat geeft vertrouwen richting het seizoen. Er moet nog steeds wel een hoop gebeuren. Dat weten we ook, ik kan en moet nog sneller. Maar we hebben deze winter hele goede stappen gezet. Voor nu ben ik tevreden met deze steady tweede plek. Ik sluit de Australische zomer toch mooi af met twee eerste (Sail Sydney en Sail Melbourne red.) en een tweede plek. Dus ik ben zeker happy!"

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: