Team The Netherlands: "36e America’s Cup, we are in!"

America’s Cup

"36e America’s Cup, we are in!" Zo luidt de aankondiging van de symbolische opening van de Team Base in Scheveningen op 23 januari Team The Netherlands.

Het is ronduit uniek dat Nederland na 167 jaar voor het eerst officieel uitdager is voor de oudste en het meest innovatieve sportevenement ter wereld: The America’s Cup.

De ontwikkelingen rond de Nederlandse deelname aan de America’s Cup gaan deze dagen volgens de initiatiefnemers ‘on foiling speed’. 

Na de enthousiaste en vooral constructieve reacties uit werkelijk alle hoeken van Nederland en ver daarbuiten, krijgt de Nederlandse uitdaging een gezicht, handen en voeten.

Op 23 januari vindt er een symbolische opening plaats van de Team Base in Scheveningen. Het zou dus zomaar even kunnen dat er in 2020 een America’s Cup World Series evenement plaats vindt in Scheveningen.

Voorafgaand de Team Base opening gaat ClubRacer in gesprek met Simeon Tienpont, schipper van team The Netherlands, Dirk Kramers, hoofdontwerper van diverse America's Cup schepen en Peter van Niekerk, meervoudig deelnemer aan de America's Cup en manager van de bemanning.

Enkel voor pers en genodigden

Dit evenement is enkel voor de pers en genodigden.

Vergeet niet onze Facebook fanpagina leuk te vinden zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Team The Netherlands.

Stay Tuned!

Afbeelding: Testboot van Team America, de Amerikaans uitdager voor de 36ste America's Cup.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: