Zeiljacht drijft acht jaar verlaten rond

zeiljacht Wild Eyes

Op oudejaarsavond heeft een vliegtuig voor de kust van Kangaroo Island een verlaten zeiljacht gespot. Het bleek de boot van Abby Sunderlands te zijn die ze acht jaar geleden in het midden van de Indische Oceaan heeft verlaten tijdens een recordpoging rond de wereld zeilen.

Het zeiljacht “Wild Eyes” werd op maandag 31 december omstreeks 12:30 uur vanuit de lucht gespot door een tonijnspotters vliegtuig ongeveer elf zeemijl ten zuiden van Vivonne Bay, Kangaroo Island

De lokale politie onderzocht het zeiljacht en identificeerde de boot als de Wilde Eyes. Het zeiljacht “Wild Eyes” werd acht jaar geleden in het midden van de Indische Oceaan verlaten door Abby Sunderland.

De toenmalige 16 jaar oude Abby Sunderland probeerde de jongste zeilster te worden die solo de wereld zou rondzeilen.

Abby Sunderland

Het zeiljacht werd op 10 juni tijdens een storm ontmast en Abby Sunderland werd na twee dagen gered door een Frans vissersvaartuig.

Abby Sunderland was toen niet haar proefstuk toe want het was haar tweede poging al om solo rond de wereld te zeilen.

Bron: pressure-drop.us

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: