Belgische zeilers vanaf dit weekend in actie op de Wereldbeker Zeilen in Miami

Wereldbeker Zeilen in Miami

Van 27 januari tot en met 3 februari verzamelen 's werelds beste zeilers in Miami voor de tweede ronde van de Sailing World Cup Series 2019. Meer dan 600 zeilers uit 71 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Zo ook zes Belgische zeilers, die vol ambitie in drie verschillende klasses van start gaan.

Wereldkampioene Emma Plasschaert en Maité Carlier zeilen in de Laser Radial. In dit sterke deelnemersveld strijden zij met 70 andere zeilsters uit 34 landen voor de medailles.

Bij de mannen, de Laser Standard, starten William De Smet en Wannes Van Laer samen met meer dan 100 deelnemers uit 44 verschillende landen.

Het 49er-duo Yannick Lefèbvre (stuurman) en Tom Pelsmaekers (bemanning) strijden met 41 andere teams uit 20 landen voor een plaats op het podium.

De medailleraces worden op 2 en 3 februari live uitgezonden via het Sailing World YouTube kanaal: https://www.youtube.com/worldsailingtv

De 49er klasse vaart hun medaille race op zaterdag 2 februari, de zeilers in de Laser Standard en Laser Radial zeilen zondag 3 februari hun medaillerace.

https://miami.ussailing.org/

Preview Sailing World Cup Miami 2019

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: