TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Nederlandse 49er-zeilers voor tweede jaar op rij

TEAMKPN Sportfonds

De Nederlandse 49er-zeilers van de Talentploeg van het Watersportverbond krijgen in 2019, voor het tweede jaar op rij, financiële ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds. Met deze extra ondersteuning hopen de zeilers in 2019 de stap naar de top bij de senioren te kunnen maken. Met steun van het fonds kunnen de heren een verbeterslag in hun materiaal maken en deelnemen aan de grote internationale zeilwedstrijden.

Het 49er-herenteam van het Watersportverbond bestaat uit een groep van 6 jonge zeilers: Scipio Houtman, Pim van Vugt, Bart Lambriex, Daniel Bramervaer, Lars van Stekelenborg en Manus Offerman. De zes talentvolle zeilers uit het 49er-herenteam hebben het afgelopen jaar enorme stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling als atleet. De ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds in 2018 was daarbij essentieel, doordat de sporters hun fulltime programma konden volgen met de beste materialen. Bart Lambriex en Scipio Houtman bewezen tot de wereldtop van hun generatie te horen met een 4e plaats op het Wereldkampioenschap onder 23 en zelfs een 1e plaats onder 21 jaar.

Maar de mannen zijn er nog niet. Het 49er seniorenveld is internationaal zeer sterk bezet. Om door te dringen tot de top bij de senioren is, naast voortzetting van een uitdagend fulltime programma, meer internationale wedstrijdervaring op het hoogste niveau nodig. Dankzij de financiële ondersteuning van het TEAMKPN sportfonds kunnen de zeilers deze ervaring nu opdoen, om te beginnen tijdens de eerste World Cup van 2019, die van 29 januari t/m 3 februari gevaren wordt in Miami.

Jaap Zielhuis, Hoofdcoach Watersportverbond, geeft aan dankbaar te zijn voor de steun van KPN Sportfonds:

“Geweldig dat het TEAMKPN Sportfonds ons jonge ambitieuze 49-er team nog een jaar wil steunen op hun weg naar de Olympische spelen. Hiermee kunnen onze zeilers een optimaal trainings- en wedstrijdprogramma doen waarin 6 zeilers dagelijks intensief samenwerken om aan de hoge kwalificatie eisen voor Tokio te voldoen. Het gaat niet gemakkelijk worden, maar is wel mogelijk!”

Ed Bontrop, manager TEAMKPN Sportfonds, licht toe:

"Bij hoge uitzondering wordt de ondersteuning van een team verlengd. De progressie en het goede programma overtuigde de beoordelingscommissie om ook in 2019 deze bijzondere groep te ondersteunen. Hierdoor kunnen de atleten ook in Nieuw Zeeland en Amerika met het beste materiaal en ondersteuning de strijd aangaan om stappen richting de Olympische Spelen te zetten."

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: