Eredivisie Zeilen 2019 inschrijvingen zijn geopend

Eredivisie Zeilen

Eredivisie Zeilen heeft de afgelopen weken werden de puntjes op de i gezet en inmiddels is de Notice of Race 2019 gepubliceerd. De inschrijvingen zijn hiermee dan ook officieel geopend. Dit seizoen zijn er vier speelronden gepland waarvan twee speelronden bij deelnemende verenigingen worden gezeild: WV Braassemermeer en KNZ&RV Muiden. Wie mag zich dit jaar tot landskampioen laten kronen?

In 2019 is het format vernieuwd op basis van de evaluatie en wensen van de deelnemende teams uit 2018. Zo zijn er dit jaar 4 speelronden gepland waarvan er 2 x drie dagen en 2 x twee dagen gezeild zal worden.

Het speelschema ziet er als volgt uit:

  • Speelronde 1 – Almere | 12, 13 en 14 april
  • Speelronde 2 – WV Braassemermeer | 15-16 juni
  • Speelronde 3 – Lelystad | 7-8 sptember
  • Speelronde 4 – KNZ&RV Muiden | 4, 5 en 6 oktober

Voor het nieuwe Eredivisie Zeilen seizoen is er plek voor minimaal 18 teams (met een maximum van 21 teams). Teams kunnen zich tot 28 februari 2019 inschrijven door het insturen van hun spelerslijst (bijlage van de Notice of Race).

Eredivisie Zeilen

Europees avontuur lonkt

Naast het landskampioenschap strijden de teams ook voor een felbegeerd ticket om deel te mogen nemen aan de Sailing Champions League. Aan de drie (!) halve finales in 2019 doen niet minder dan 95 internationale zeilteams mee.

De organisatie heeft dit jaar een 3e halve finale geïntroduceerd door het groeiend aantal deelnemende teams.

  • In Palma de Mallorca (9 tot 12 mei) zullen namens Nederland de regerend landskampioen WV Almere Centraal en Jachtclub Scheveningen deelnemen.
  • In Porto Cervo (23 tot 26 mei) zullen RR&ZV Maas & Roer en KNZ&RV Muiden aan de start verschijnen.
  • Tijdens de laatste halve finale in St. Petersburg (4 tot 7 juli) zal WV De Meeuwen de Hollandse eer verdedigen.

Alle teams hebben hetzelfde doel: één van de 24 startbewijzen te bemachtigen voor de finale in het Zwitserse St. Moritz (15 tot 18 augustus).

Nog op zoek naar wedstrijdzeilers of een vereniging? Het Watersportverbond helpt mee!

Zijn er binnen jouw watersportvereniging onvoldoende wedstrijdzeilers om een Eredivisieteam te vormen, maar wil je wel graag meedoen? Dan is het ook mogelijk om via een combinatieteam van verschillende verenigingen in actie te komen. Denk hierbij aan een Eredivisie Team Loosdrecht, Limburg of Randmeren. Heb je vragen of wil je kijken naar de mogelijkheden voor deelname? Neem dan contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Het Eredivisie Zeilen is een competitie tussen verenigingsteams. Zeil je al wedstrijden in een bestaand team en lijkt het je leuk om met dat team de eredivisie te zeilen? Dan dien je het team namens een bij het Watersportverbond aangesloten watersportvereniging in te schrijven. Als je op zoek bent naar zo’n watersportvereniging neem ook dan contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl, samen kijken ze wat ze voor jouw team kunnen betekenen.

Foto's: Jasper van Staveren

Attachment

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: