Finn zeiler Nicholas Heiner start 2019 goed in Australië

Nicholas Heiner

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) is 2019 goed begonnen. Na de eerste dag van het Australisch kampioenschap staat de zeiler uit Enkhuizen op de tweede plaats in een sterk internationaal deelnemersveld. Heiner sloot in december 2018 af met winst op Sail Sydney en Sail Melbourne.

Op de eerste dag van het Australisch kampioenschap in Melbourne finishte Heiner als tweede en zesde, goed voor voorlopig de tweede plaats in het klassement. Heiner liet voorafgaand aan het toernooi vanuit Melbourne weten uit te kijken naar het Australisch kampioenschap.

Heiner: “Ik heb er veel zin in om weer te gaan racen. Na twee weken vrij vanwege de feestdagen hebben we de afgelopen drie dagen hier weer getraind. Het is goed om weer terug in de boot te zijn met nieuwe energie. De condities zijn hier supermooi. We hebben een best sterke zeewind, mooie golven en zon. Wat wil je nog meer?”

Sterk internationaal veld

Met veertig deelnemers waarvan dertien internationale zeilers zijn er in totaal zeven landen vertegenwoordig op het Australisch kampioenschap. Onder hen naast Heiner onder andere: de Britten Giles Scott (Olympisch kampioen 2016) Ed Wright (Europees kampioen 2018), Pieter Jan Postma (NED), Josh Junior (NZL) en Andy Maloney (NZL).

Heiner: “We hebben hier weer een hele mooie vloot. Eigenlijk iedereen die op Sail Melbourne was is er nu weer bij. Daarnaast doet PJ (Pieter Jan Postma red.) weer mee. Een mooie sterke en goede vloot, ik begreep dat ze nog nooit zo’n sterk deelnemersveld bij de Australische kampioenschappen hebben gehad. Dus dat is top. Het wordt een mooi evenement waarin we ideaal dingen uit kunnen proberen. Tegelijkertijd proberen we natuurlijk gewoon te winnen. Maar ik moet eerlijk zijn de rest is ook aardig in vorm. Met name Giles (Scott red.), Hij lijkt weer wat extra’s te hebben gevonden dus dat belooft een mooie battle.”

Klassement na dag 1

1. Giles Scott - GBR, 2.0

2. Nicholas Heiner - NED, 8.0

3. Jake Lilley - AUS, 10.0

4. Oliver Twedell - AUS, 10.0

5. Andy Maloney - NZL, 12.0

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: