Niels Broekhuizen Nederlands Laser Sprint Kampioen

NK Laser Sprint

Het afgelopen weekend organiseerde de KWVL (Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht ) het Nationale Kampioenschap Laser sprint.

Sprintwedstrijden kenmerken zich door veel korte wedstrijden met een streeftijd van 15 minuten. Dit geeft een spectaculair schouwspel met veel tactische manoeuvres. Zowel vanuit de jeugd, als de gevestigde orde was er een sterke vertegenwoordiging. De lokale cracks moesten het dit keer uiteindelijk afleggen tegen hun concurrenten uit de rest van het land, maar volgend jaar gaan ze de uitdaging graag weer aan.

NK Laser sprint

Dit jaar hadden zich 52 Laser zeilers in geschreven. Zaterdag 12 oktober werden onder licht weer omstandigheden 4 selectiewedstrijden gevaren. Na vier wedstrijden was de wind “op”  en besloot de wedstrijdleiding om naar de wal te gaan. Deze vier wedstrijden waren echter wel voldoende om op grond van de resultaten de deelnemers in 3 fleets, Gold, Silver en Bronze, onder te verdelen.

Zondag waren de omstandigheden vrijwel ideaal en kwamen de liefhebbers van meer wind ook aan hun trekken. Door de redelijk constante wind van ongeveer 10 knopen was het mogelijk in 3,5 uur tijd, met alle 3 de fleets, de geplande 8 wedstrijden vlot achter elkaar te zeilen. Dat lag ook aan de start- discipline van de zeilers. Want bij de 24 starts op zondag was geen enkele valse start. (general recall) 

Laser sprint start

In het algemeen klassement was het alleen spannend wie tweede, derde of vierde zou worden. Overal winnaar werd met overmacht Niels Bronkhorst. Het verschil met nummer twee Stijn Paardekooper, bedroeg maar liefst 13 punten. Nummer drie en vier eindigden met eenzelfde aantal punten. Door een beter resultaat in de laatste race werd Sierk Jan ter Haar derde. Nummer vier Eduardo van Vianen werd echter wel gehuldigd als kampioen bij de Masters 

De belangrijkste uitslagen:

  1. Niels Broekhuizen
  2. Stijn Paardekooper
  3. Sierk Jan ter Haar

Master Klassement

  1. Eduardo van Vianen (4e overall)
  2. Wilmar Groenendijk (11e overall)
  3. Pieter Algra (12e overall)

De complete uitslagen vindt u op https://www.kwvl.nl/uitslagen-nk-sprint-laser-2019

Tekst en foto: Seph Jacobs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: