Nieuw IJspegel Trophy seizoen van start in Scheveningen

Nieuw seizoen IJspegel Trophy

Zondag 13 oktober 2019 de eerste dag van de IJspegel Trophy reeks was fantastisch. Lekker windje, een zonnetje, af en toe een buitje en mooie banen op het water. De IJspegels waren nog ver te zoeken, aangenaam om zo de reeks op te mogen starten. Heerlijke zeildag!

Het start- en finishschip de Albatros voer rond 10.00 uur de haven uit. Na geankerd te zijn en alles klaar te hebben gelegd voeren de eerste boten al voorbij om zich aan te melden. Het is mooi om te zien dat de IJspegel weer groeit en we een mooie mix van oude bekenden en nieuwe deelnemers in de vloot hebben!

Er stond een mooie wind uit het zuiden van een knoop of 12 die gedurende de dag toenam.

Door de wedstrijdleiding werden er twee verschillende banen gelegd. De Two handed en SW klasse (nieuw in de IJspegel dit jaar) voeren een baan van 16 mijl om vaste boeien voor de kust. Voor ORC/IRC groep 1 en 2 was er een up/down baan voor de zuidkust van Scheveningen. De eerste twee races werden er drie ronden en de laatste race twee ronden gevaren i.v.m. de weersomstandigheden, zoals toenemende wind en tegenstroom.

Op een kleine aanvaring na van Charlie en Windsprint tijdens de start van de Two Handed en SW verliepen de overige starts van de ORC/IRC groepen helemaal gestroomlijnd.

Er zijn 26 deelnemers gestart en 21 deelnemers gefinished. Helaas kwamen er gedurende de dag via de marifoon een aantal afmeldingen binnen! In de ORC/IRC moest onder andere de Gast-Vrij zich afmelden, maar ook bij de Two Handed klasse besloten drie boten voortijdig te stoppen. 

In het Spuigat werd na afloop van de races nog even lekker nagepraat en werden de prijzen uitgereikt.

De dagprijzen gingen naar:

ORC/IRC groep 1

 1. Visione van Nikolaus Knoflacher
 2. Moana van Frans van Capelle
 3. Barracuda van Harry Rek

ORC/IRC groep 2

 1. Extra Djinn van Michel Dorsman
 2. SIXpack van Marcel Kruger
 3. Griel van Robert & Caroline Jockin

SW

 1. Sea’s Out van Fedde Andela

Two Handed

 1. Panther van Voskamp/Beusker met schipper Erik van Vuuren
 2. Silver van Marcel Polderman
 3. Imajine van Ad Lagendijk

Tekst en foto's: Raymond Roesink

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: