Genomineerden Zeiler van het Jaar Gala 2019 bekend

Zeiler van het Jaar Gala

Alle genomineerden van het Nederlandse Zeiler van het Jaar 2019 gala zijn bekend! De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Dinsdag 5 november worden de felbegeerde trofeeën uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. De presentatie van de avond vol sportieve hoogtepunten is in handen van voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning en Rutger Vermast.

Over het Zeiler van het Jaar Gala

Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden.

De prijzen en genomineerden

Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala worden vier prijzen uitgereikt:

Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’: De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.
Genomineerd voor deze categorie zijn:

Genomineerd voor deze categorie zijn:

  • Kiran Badloe
  • Mark Slats
  • Mischa Heemskerk

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar: De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.
Genomineerd voor deze categorie zijn:

  • Sil Hoekstra
  • Marissa IJben

Coach van het Jaar: De prijs voor de Coach van het Jaar gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden. Stemmen voor de Coach van het Jaar gebeurt door het publiek bij binnenkomst in het Zuiderstrandtheater.
Genomineerd voor deze categorie zijn:

  • Rob Sepers
  • Gerd-Jan Poortman

Maas Trofee: Door de KRZV De Maas wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent tijdens de gala-avond de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: