Enno Kramer en Ard Geelkerken winnen Coen Gülcher memorial 2019

Coen Gülcher memorial 2019

Onder wel zeer wisselende omstandigheden is dit weekend op zaterdag 19 en zondag  20 oktober, de Coen Gulcher memorial Regatta op de Loosdrechtse plassen  gezeild. Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL  elk jaar de Loosdrechtse  ontwerper van de FD  ( Flying Dutchman) en FJ  ( Flying Junior) herdacht. Traditioneel in oktober om het seizoen af te sluiten.

Dit jaar meldden zich op zaterdag 19 oktober  in totaal weer iets meer dan 30 boten aan de start . Het lag in de bedoeling om totaal 7 wedstrijden te varen,4 op zaterdag en 3 op zondag .

De omstandigheden zaterdag waren zeer goed te noemen . Het was weliswaar fris maar er woei een mooie constante wind van gemiddeld 11 knopen.  Genoeg voor zowel de FD ’s als de FJ’s om de bemanning  flink te laten werken. Sommigen konden het niet bolwerken en gingen om. De meesten konden al dan niet met behulp van de aanwezige “rescue” de wedstrijd wel weer voort zetten.

Rond half zes was iedereen, na de vier gevaren wedstrijden, weer binnen . Bij FD’s toonde Enno Kramer weer eens duidelijk aan dat hij op dit moment  verreweg de beste FD zeiler van Nederland is.  Tweede werden in het tussenklassement vader en zoon Dennis en Fred van Iersel. Op derde plaats eindigden eveneens een vader en een zoon n.l. Fred en Caspar Schaaf.

Bij de FJ ’s was het wel spannend wie de eerste plaats zou pakken. In het tussenklassement van zaterdag bleken Hylke Sassé en Madelein van der Hout de snelsten. De gebroeders Guido en Coen Sol werden met één punt verschil tweede.  Derde werden Ronald Kalkhoven en Bert Wolff

Het tussenklassement was helaas ook het eindklassement. De wind liet zondag geheel verstek gaan. De uitstelvlag werd nog wel gehesen , maar alles wees er op dat de wind zondag niet meer zou opsteken. Wedstrijdleider Erik Koekoek  nam het moedige maar enig juiste besluit om de wedstrijden voor die dag af te gelasten.

Jammer , want wat is het  een mooi gezicht die FD’s en FJ’s  als een  stuk Holland Glorie met mooie wind als klassieke race boten over de plas te zien scheren. Volgend jaar weer nieuwe kansen bij de Coen Gülcher Memorial 2020 .

Top 3 resultaten
Flying Dutchman

  1. Enno Kramer en Ard Geelkerken
  2. Thijs van Iersel en Dennis van Iersel
  3. Fred Schaaf en Caspar Schaaf

Flying Junior

  1. Hylke Sassé en Madelein van der Hout
  2. Guido Sol en Coen Sol
  3. Ronald van Kalkhoven en Bert Wolff

Complete lijst met uitslagen vindt u op www.kwvl/ zeilen / uitslagen.

Tekst en foto's: Seph Jacobs

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: