Storm zorgt voor heel wat schade in de haven van Toulon

  • Author: Ice
    Date: ma, 28/10/2019 - 07:07
Storm in Toulon

Net voor het weekend heeft de haven van Toulon het zwaar te verduren gekregen: heel de dag 35 tot 45 knopen oostenwind. Hoewel een Mistral niet echt een probleem is in de haven van Toulon veroorzaken extreme lage druk gebieden; die typisch zijn voor de winterse stormen aan de Côte d'Azur, regelmatig grote schade. De wind waait dan naar de kust en de oostelijke deining is dan genadeloos.

De in zeer slechte staat zijnde grote dijk in het begin van de haven van Toulon heeft mede een rol gespeeld in de verzwakking van de ankerplaatsen in de baai van Lazaret. Maar liefst 15 plezierjachten werden tegen de kademuur gegooid.

Zeiljachten op kademuur

storm

Haven van Toulon

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: