Storm zorgt voor heel wat schade in de haven van Toulon

  • Author: Ice
    Date: ma, 28/10/2019 - 07:07
Storm in Toulon

Net voor het weekend heeft de haven van Toulon het zwaar te verduren gekregen: heel de dag 35 tot 45 knopen oostenwind. Hoewel een Mistral niet echt een probleem is in de haven van Toulon veroorzaken extreme lage druk gebieden; die typisch zijn voor de winterse stormen aan de Côte d'Azur, regelmatig grote schade. De wind waait dan naar de kust en de oostelijke deining is dan genadeloos.

De in zeer slechte staat zijnde grote dijk in het begin van de haven van Toulon heeft mede een rol gespeeld in de verzwakking van de ankerplaatsen in de baai van Lazaret. Maar liefst 15 plezierjachten werden tegen de kademuur gegooid.

Zeiljachten op kademuur

storm

Haven van Toulon

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: