Team Hens-Hansen Borgen en Sigurd Vergauwe winnen de MarlinSpike Rum Cup 2019

MarlinSpike Rum Cup 2019

Afgelopen weekend vond de tweede editie van de ‘MarlinSpike Rum Cup’ plaats. De voorspellingen kondigden een nat en somber weekend aan. Na een regenachtige ochtend trok tegen het eerste startsignaal de hemel helemaal open, met een wind van 9 tot 15 kts. Resultaat was een prachtige zeildag, met 25 Snipe's en 11 Finn's aan de startlijn.

Zoals altijd op ons Antwerpse Weel, kregen we te maken met erg shiftende wind. Het organiserende team zette er een stevig tempo achter, met 3 races in de voormiddag en maar liefst 4 races in de namiddag. Tussendoor konden de zeilers even op kracht komen met heerlijke chicken wings, klaargemaakt door ‘The Sailing Cooks’.

Op het einde van de 1e dag stonden, voor de Snipe's, Manu Hens en Maj Kristen Hansen Borgen – net terug van het WK in Brazilië – comfortabel aan de leiding. Zij werden gevolgd door de teams Janssens-Jacobs en Peeters-Janssens. Voor de Finn's nam Filip Verhaeghe de leiding.

’s Avonds werden alle zeilers verwacht voor een apero en diner bij het Windkracht 12 restaurant. In een schitterende setting kregen de deelnemers heerlijke hapjes aangeboden; konden ze proeven van de MarlinSpike rum en werd het ‘Serious Fun’ gedeelte van de Snipe-klasse met veel brio ingezet.

Zondagochtend begon de dag met een spiegelvlak Weel en de uitstelvlag. Na een middagsoepje stak er een licht briesje op en besliste het wedstrijdcomité om alsnog het water op te gaan.  Twee reeksen werden gevaren, gevolgd door een medalrace. Speciaal deze wedstrijd was het feit dat maar liefst alle zeilers deelnamen aan de medalrace. Het team Hens-Hansen Borgen bleef over de hele lijn het sterkste team en kaapte uiteindelijk het goud weg.

De medalrace werd gewonnen door Bart Janssens en Eva Jacobs, wat hun zilveren medaille een feit maakte. Het podium werd gesloten door Corentin Demanet en Yannick Laumans. Voor de Finn-klasse, kon Filip Verhaeghe zijn voorsprong niet vasthouden. Sigurd Vergauwe trok het laken naar zich, gevolgd door Wim Hendrickx en Filip die dezelfde punten behaalden.

Met een Spaans team, drie Britse, één Frans en één Italiaans, was de tweede editie van de MarlinSpike Rum Cup een internationale aangelegenheid. Bedankt aan de 25 deelnemende Snipe-teams en 11 deelnemende Finn-zeilers om deel te nemen. Alsook dank aan het organiserend comité om van deze editie weer zo’n groot succes te maken.

Alle uitslagen via: www.marlinspikerumcup.com

Bedankt ook aan onze hoofdsponsors "Marlin Spike", een innoverende en ‘blended aged’ rum. En volgende partners: www.optiteam.be & www.perssonmarinebelgium.com en Windkracht12 om dit event mede mogelijk te maken.

De Belgische Snipe-klasse maakt zich nu op voor het laatste grote event van 2019, de "Kampioen der Kampioenen 2019". Deze wedstrijd, met alle kampioenen van 2019 over de verschillende klassen, vindt plaats op zaterdag 16 november.

Tekst en foto: Thierry Anrys

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: