Marie-Amélie Lenaerts, de eerste Belgische solozeilster die in wedstrijd de oceaan oversteekt

Marie-Amélie Lenaerts

De Belgische zeilster Marie-Amélie Lenaerts, 32 jaar, doet mee met de Mini-Transat en startte zaterdag met haar Mini in de serie klasse voor de 4000 mijl lange race.

Marie-Amélie Lenaerts heeft ongeveer 30 dagen de tijd om van La Rochelle naar Martinique te zeilen samen met 87 andere deelnemers van de Mini Transat editie 2019. De wedstrijd werd 42 jaar geleden opgericht en richt zich uitsluitend op zeilboten van dit formaat. 

Marie-Amélie zal de race van 4000 mijl solo en in totale autonomie zeilen. Enkel de hulp van een GPS en een VHF zijn toegestaan. Verder verbiedt de internationale race elk contact met de buitenwereld. 

In 2018 besloot Marie-Amélie om zich buiten de gebaande paden te begeven om haar droom te verwezenlijken.

De finishlijn halen zal een belangrijk moment zijn voor de jonge zeilster. Ze zal dan de eerste Belgische solozeilster zijn de Atlantische Oceaan in wedstrijd is overgestoken.

Marie-Amélie Lenaerts

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: