Perfecte zeildag tijdens eerste Goofies Race van winter zeilseizoen 2019-2020

Goofies Race

Het winter zeilseizoen 2019-2020 op de Oosterschelde start met een perfecte zeildag in Colijnsplaat tijdens de Goofieszeilrace van oktober.

De goofies zeilwedstrijden van afgelopen zaterdag kenmerkte zich als droog, soms zonnig met een mooie oosten wind, kortom een perfecte zeildag. Alleen de temperatuur herinnerde de zeilers er een beetje aan dat het herfst was.

Maar de baan met een aantal kruiszakken zorgde er voor dat de zeilers door hun inspanningen op temperatuur bleven.

Een aantal schippers had noodgedwongen een aantal andere bemanningsleden meegenomen. Dat pakte wisselend uit. Eén zeiler pakte het fundamenteler aan en kwam prinsheerlijk met een hele ander boot.

Uit de uitslag van de wedstrijd bleek dat de schipper en de bemanning ook deze boot aan het lopen kreeg.

De goofen hadden weer een leuke baan uitgestippeld. Met name de windward- leeward lus in de Roompot werd door de zeilers gewaardeerd.

Als er al gemopperd werd ging het over het tijdelijk wegvallen van de wind en de vele windshiftingen. Beide frustreerde een aantal schippers bij hun gemaakte keuzes in het kruisrak. Het overal gevoel over het weer en de wind was echter vooral positief.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van oktober 2019

ORC A

Winnaar in ORC A werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STOTREMELK en Karel Verhulst uit Knokke (B) die met de RAQUERO derde werd.

IRC A

Ook In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STOTREMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd Ab Pasman uit Son en Breugel met de SUNSHINE 4 voor Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT  en Arjen Zwart uit Zierikzee die met de WATERZOOI derde werd.

IRC B

In deze klasse won  Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Mortsel (B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Chris Houbolt uit Rijsbergen met KAREL MET DE HOUTEN POOT voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Don de Raad uit Wilhelminadorp die met DENONZEN 3e werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE voor Marcel Minten uit Edeghem (B) met de WINDHAPPER en Adrie van de Velde uit s’ Heer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 2 november 2019. Het is dan precies 35 jaar geleden dat de eerste Goofies wedstrijd werd gehouden.

Foto: archief 2018-2019

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies Race oktober 2019.DOC 108 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: