De Van Uden Reco Oktober Races zijn een feit: de seizoensafsluiter zit erop.

Van Uden Reco Oktober Races

In tegenstelling tot vorig jaar was er deze keer tijdens de Van Uden Reco Okotober Races zeker geen gebrek aan wind in Medemblik. In de aanloop van het evenement volgden wij vol spanning wat orkaan Lorenzo ons zou gaan brengen.

Lorenzo nam inderdaad een vreemde wending. Bij Ierland ging Lorenzo hard rechtsaf, stierf af en zorgde voor veel koude lucht en regen in ons land afgelopen weekend. Gelukkig zijn orkanen onvoorspelbaar en hadden we zaterdag schitterend weer.
 
Er konden op zaterdag, bij bijna zomers weer, 3 mooie wedstrijden gevaren worden door de 24 ingeschreven boten.
Er konden 3 wedstrijden gevaren worden voor de ORC banen, en de Two handed heeft 2 prachtige potten mogen varen.
 
De zaterdagavond was er door de organisatie een geheel nieuw entertainment programma bedacht. Dit zorgde na de heerlijke pasta maaltijd voor een gezellige drukte in Restaurant MED. De hoofdprijs van de Nautische Kroegquiz  werd na een uitsmijt-ronde beslecht tussen team Hoorn en het zeilteam van de Sirena. Uiteindelijk ging team Sirena van Stefan ‘t Hart er met de prijs, een gratis deelname aan de Van Uden Reco Stellendam Regatta, vandoor. Het bleef nog lang onrustig in het Regatta Center Medemblik.
 
De zondag werd gekenmerkt door opbouwende wind en bewolking

De wind bleef uit het oostzuidoosten komen en  dit resulteerde in een stevige IJsselmeer deining door combinatie van wind en flinke uitschieters. Maar gelukkig viel de eerste druppel regen pas toen de 5e wedstrijd was afgelopen.

Er werd goede zaken gedaan door de Extra Djinn van Michel Dorsman en de Rosetta met als Schipper Gerhard Elscot.
In de ORC 1/2 pakte Extra Djinn de eerste plaats en maakt daarmee kans op de Verbondsbezem. De Kreutz Ass eindigde op de 2e plaats en Nothing Box met Alex Klaver aan het roer als 3e.

Van Uden Reco Oktober Races

In de 2 handed klasse was het een full on voor Erik van Vuuren en Kees van Uffelen op de Hubo en de Ajeto met John van der Starre en eigenaar Robin Verhoef. Ook zij staan er bij de verbondsbezem goed voor. Sander van Essen en Emiel Ostendorf, nieuwkomers bij de Van Uden Reco regatta's, veroverde verrassend de 3e plaats.
 
In de ORC 3/4 was het de Alligator 4 ever met Edwin de Koning die een nagenoeg vlekkeloze serie wedstrijden voer. De SailSelect met Jeroen Koninkx aan het roer voeren een mooie 2e plek. Voor de SailSelect betekent dit dat zij hun plek binnen de jaarcompetitie hebben behouden.
 
Voor de officiële standen in de verbondsbezem en de klasse kampioenschappen worden bekendgemaakt op de dag van het wedstrijdzeilen van de Noordzee club.
 
De traditionele zomerseizoens-opener in Stellendam staat gepland voor 25-26 april 2020 en de Najaars-klassieker in Medemblik op 3 en 4 oktober 2020. Inschrijving van deze wedstrijden gaat binnen enkele weken open op www.vanudenrecoregatta.nl
 
Foto’s Laurens Morel/ Saltycolours
Tekst: Anton van de Koppel/ On Air media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: