Vier Belgische zeilers in actie op het WK 49er zeilen in Auckland

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Van 29 november tot en met 8 december gaat het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX zeilen door in Auckland, Nieuw Zeeland. De eerste races gaan van start op dinsdag 3 december. Op het WK komen in totaal 208 duo's in actie, waaronder ook twee Belgische teams.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers (op de foto boven) zullen de Belgische driekleur verdedigen in de 49er klasse. Zij strijden voor een plaats op het podium met 90 andere teams uit 31 verschillende landen.

In de 49erFX komen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts in actie met 60 ander teams uit 27 verschillende landen.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts in de 49erFX

De medailleraces worden op 8 december gevaren.

https://49er.org/event/2019-world-championship

Labels

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: