Hoe lang gaat Musto zeilkleding mee tijdens een Olympische campagne?

Annemiek Bekkering en Annette Duetz

Annemiek Bekkering en Annette Duetz zeilen alweer twee seizoenen met de technische zeilkleding van Musto. In deze periode hebben ze vele prijzen gewonnen, met als hoogtepunten hun overwinningen op het WK 49erFX zeilen in 2018 te Aarhus en recent het WK 49er-FX in Auckland. Varen de dames nog steeds met dezelfde kleding als het eerste seizoen?

“Ons lievelings-item blijft de Musto Evolution Brimmed Hat. Deze zonnehoed helpt ons heel goed tijdens het werk aan de boot. We besteden veel tijd om de boot optimaal te maken. Dankzij deze hoed zijn we goed beschermd tegen de zon. We merken dat we aan het eind van de dag minder uitgeput zijn door de zon”, aldus Annemiek en Annette.

Het gebruik van de Brimmed Hat wordt aangeraden omdat het je hoofd optimale bescherming biedt tegen de zon. Hierdoor raak je minder snel vermoeid door de warmte en kun je beter presteren.

Annemieke en Annette dragen de Musto Thermocool Impact Wetsuit. Een comfortabel pak gemaakt van 1,5mm neopreen. De versterkte vlakken zijn van een slijtvast nylon gemaakt waardoor het pak vele malen minder snel slijt. De Long John uitvoering zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid. Hierdoor kan de zeiler zich volledig focussen op het varen, zonder afleiding.

Voor de koudere momenten varen de dames met de Musto Flexlite Alumin Long John. Een 2,5 mm dik pak met een uitstekende warmte regulerende aluminium tussenlaag. Deze laag zorgt voor comfort tijdens het gebruik.

Musto Flexlite Alumin Long John

Nu varen we bijna twee seizoenen met dezelfde pakken

“Tijdens het zeilen zijn de wetsuits van Musto van goede kwaliteit. Het materiaal van de pakken is flexibel en zit lekker. Wij bewegen veel en snel door de boot, dus het is belangrijk dat het pak soepel aanvoelt en niet op plekken knelt of schuurt. Daarnaast zijn de verstevigde delen op de achterkant goed, waardoor we langer met de pakken kunnen varen en geen gaten in de knieën of op de billen hebben. Wel zo lekker ;)”. “Eerder versleten we twee pakken per jaar en nu varen we al bijna twee seizoenen met dezelfde pakken”.

“Ook de fleece spraytop gebruiken we vaak. Deze heeft een goede pasvorm, waardoor hij niet te groot/lomp is, maar tegelijkertijd wel over alles heen kan en warmte geeft. Bij een beetje kouder weer en wind, dragen wij hem bijna altijd”.

Deze top is de Fleece Aqua Top met een waterafstotende laag. De top geeft een uitstekende warmte middels de fleece voering. Door de waterafstotende laag is de top zeer veelzijdig te gebruiken.

Als het zonnig is varen de dames met de Evolution Race Visor. Een open cap met grote klep die optimale bescherming tegen het zonlicht geeft. Doordat de cap aan de bovenkant open is blijft het gevoel voor wind optimaal.

Ook de Essential handschoenen geven een goede bescherming. Door het gebruik van de handschoenen worden blaren van de schoten voorkomen.

WK 49erFX zeilen

Foto's boven en midden © Sander van der Borch
Foto onder © World Sailing

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: