Nicholas Heiner houdt hoofd koel op lastige tweede dag in Melbourne

Nicholas Heiner

De tweede dag van het Wereldkampioenschap Finn in Melbourne is gevaren in zeer lichte omstandigheden. Na een lange dag op het water, met veel wachten, weet Nicholas Heiner een zevende en een vijfde plaats te behalen. Hij staat nu vierde overall.

“Vandaag was geen makkelijke dag”, reageert Heiner.

“Het was moeilijk te zien waar de wind het eerst is. Het veld is heel ‘breed’, dan kunnen kleine verschillen grote gevolgen hebben. Gelukkig heb ik mijn hoofd koel gehouden. Dit komt mede door de hair cut die ik van mijn fysio Mark Haak kreeg.”

De eerste wedstrijd is gevaren in 6 tot 8 knopen wind, de tweede wedstrijd trok de wind iets aan naar 10 knopen. Op het WK varen de Finnen relatief lange wedstrijden vergeleken met bijvoorbeeld World Cups. Veel favorieten hebben hierdoor al een slecht resultaat genoteerd.
 
Ondanks dat het geen makkelijke dag was, weet de Finn zeiler vier plekken te stijgen op deze tweede dag. Hij staat nu vierde overall:

“Ik moet nog wel een stapje erbij zetten, de Nieuw-Zeelanders zijn goed in vorm.”
 
De komende dagen lijkt het weer ook te veranderen, de wind draait naar het noorden en de temperatuur gaat stijgen.

“We hebben nu twee dagen een mooie ‘sea breeze’ gehad, morgen krijgen we een aflandige wind en wordt het met 40 graden een stuk warmer. Er gaat dus een hoop veranderen de komende dagen, ik kijk ernaar uit.”

 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: