Geen wind, geen wedstrijden op derde dag WK Finn zeilen

WK Finn zeilen

Na twee dagen zeilen in licht weer, houdt de wind het op de derde dag van het Wereldkampioenschap Finn in Melbourne, Australië, helemaal voor gezien. Er wordt niet gevaren en dus blijft Nicholas Heiner voorlopig op een vierde plaats overall staan.

‘Normaal is het nooit zoals nu,’ dit is een van de meest gehoorde teksten van de locals op grote wedstrijden. Ook hier in Melbourne zou er normaal meer wind staan. Dit bleek in de voorbereiding waar continu een matige tot stevige wind (14 tot 20 knopen) stond. Op het WK hebben de Finn zeilers tot nu toe te maken met veel minder wind.
 
Terwijl de temperaturen in Melbourne vandaag opliepen tot 40 graden, bleef de wind dus uit. Voor morgen, donderdag 19 december, zien de voorspellingen er positiever uit. Wedstrijdleider Mark Taylor: “Er is een zuidenwind met 10 tot 15 knopen voorspelt voor morgen, hopelijk kunnen we dan drie wedstrijden varen.”

Morgen staan er dus drie races op het programma. Tot en met vrijdag worden er in totaal 10 races gevaren. Op zaterdag 21 december vindt de medal race plaats.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: