Nederlandse 49erFX zeilsters deze week in actie op WK

49erFX

Het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX zeilen wordt van 3 t/m 8 december gevaren in Auckland, Nieuw-Zeeland. Hier komen onder andere de regerend Wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz in actie. “Dit is een belangrijk evenement op onze weg richting Tokio.”

“We varen hier op een supermooie locatie met goede zeilers uit de hele wereld”, vertelt Annemiek. “Het is nog iets meer dan een half jaar tot de Spelen, het niveau hier is dus hoog. We hopen natuurlijk om de medailles mee te doen, maar je weet het nooit in deze sport. Het laatste WK is anderhalf jaar geleden, sinds die tijd veel geleerd, maar anderen net zo goed. Het wordt dus super spannend. Kan daarom niet zeggen dat we alleen komen om te winnen.” 

Goede voorbereiding op Tokio

Het is voor dit duo een goede voorbereiding op de Spelen van Tokio komende zomer. “Het is een mooi evenement om te zien hoe we ervoor staan richting Tokio. En een WK  is altijd spannend, dus ook goed om te zien hoe we met die druk omgaan. Daarnaast is dit ook een mooi evenement om wat materiaal te testen voor Japan. We zitten er in ieder geval lekker in en hopen 2019 mooi af te sluiten.”

De trainingspartners van het duo, Cecile Janmaat en Odile van Aanholt, maken zich ook klaar voor het WK in Nieuw-Zeeland. Odile werd vorig jaar zesde op het WK, toen nog samen met Marieke Jongens. 

Landenplek te verdienen in 49er

Voor Bart Lambriex en Pim van Vugt is het Wereldkampioenschap komende week extra spannend. Zij kunnen in de 49er nog een landenplek verdienen voor Nederland, de grootste missie van deze heren dit WK. En met een top 8 notering varen ze een halve nominatie voor NOC*NSF. 

Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 december varen de zeilers 3 wedstrijden per dag. Zondag 8 december varen de 10 beste teams de afsluitende medal race.

Labels

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: