Nicholas Heiner maakt nog kans op de wereldtitel Finn zeilen in Melbourne

Nicholas Heiner

In temperaturen van 44 graden en een wisselende wind tussen de 10 en 18 knopen, zijn vrijdag twee van de drie geplande wedstrijden gevaren op het WK Finn in Melbourne. Nicholas Heiner vaart twee stabiele wedstrijden met een 8 en een 3 als resultaat. Hij klimt naar een tweede positie, hiermee is hij nog steeds in de race voor de wereldtitel. Morgen wordt de afsluitende medal race gevaren.

“Ik hoorde dat het de heetste dag in 150 jaar was”,

reageert Heiner zodra hij van het water komt.

“Denk dat wij als Finn zeilers de gelukkigste mensen hier in Melbourne waren, op het water was het prima te doen. Mooie wind, aflandige wind wel en heel stoffig. Maar ik heb een hele mooie zeildag gehad, constant gevaren in twee wedstrijden. Jammer dat we geen derde wedstrijd hebben gevaren. Dat maakt het voor morgen een stuk lastiger om Josh in te halen.”

De Nieuw-Zeelander Josh Junior staat nog steeds aan de leiding met 30 punten. Heiner staat op 46 punten en is de enige die de Nieuw-Zeelander nog in kan halen in de strijd om de wereldtitel. De nummers 3 en 4 staan intussen ook nog steeds dicht bij de zeiler uit Enkhuizen. Berecz (HUN) staat derde met slechts 3 punten verschil op Heiner. Daarna komt de Britse Scott met 51 punten totaal.

“Het wordt moeilijk om de wereldtitel te winnen, maar we gaan er zeker voor. In ieder geval ook zorgen dat we die anderen ook voor blijven. Wordt een spannende wedstrijd, wil wel bij de matchrace situaties wegbljven en gewoon een goede pot varen. En dan kunnen we hopelijk met een mooie plak naar huis.”

Zaterdag 21 december vindt de afsluitende medal race plaats.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: