Eredivisie Jeugdzeilen 2020 start met prijzenpot van €2.550

Eredivisie Jeugdzeilen

In 2020 zal er een nieuwe zeilcompetitie worden opgezet voor de jeugd: de Eredivisie Jeugdzeilen. Stichting Nationaal Jeugdzeilplan, KWV de Kaag en Yngling Club Holland nemen gezamenlijk het initiatief tot de organisatie van dit competitieve traject voor de jeugd van 13 tot en met 21 jaar.

De strijd zal worden verzeild in 6 identieke Ynglings waarmee in deze competitie maximaal 18 teams kunnen meedoen. De plekken zijn gereserveerd voor jeugd die de eer van hun zeilvereniging komt verdedigen. Alle watersportverenigingen zijn daarom uitgenodigd om hun sterkste vertegenwoordiging af te vaardigen, zowel in Nederland als België!

De eerste editie vindt plaats op 16 en 17 mei 2020 op de Kagerplassen.

Naast het verdedigen van de eer van je club, vallen er ook mooie prijzen onder de winnaars te verdelen*.

  • 1e plek €1.500,00
  • 2e prijs €750,00
  • 3e plek €300,00

Bovendien, verdienen de eerste twee Nederlandse teams hun ticket voor de Sailing Champions League!

Deelname per team bedraagt: € 250,00 (incl. boothuur en inschrijfgeld).

De inschrijving opent in januari 2020, houd de site in de gaten voor meer informatie.
 
Deze verenigingscompetitie krijgt als kernwaarden:

  • spannende sprintwedstrijden
  • eerlijke strijd in identieke- en professionele wedstrijd Ynglings (ready to race)
  • sociale contacten en activiteiten rondom de wedstrijden op de kant.

De Ynglings worden beschikbaar gesteld door de Stichting Nationaal Jeugdzeilplan. De wedstrijden worden verzorgd door het wedstrijdcomité van KWV de Kaag.

Elk jeugdteam binnen België en Nederland is uitgenodigd, van zeilschool tot aan watersportverenigingen! Verzamel jouw ideale team en wie weet word jij de kampioen van BE-NL!

Stay tuned to ClubRacer en blijf op de hoogte!

* Het prijzengeld kan enkel aantoonbaar gebruikt worden ten behoeve van de wedsrijdzeilsport voor jeugd. Dit is zo omschreven omdat de initiatiefnemers samen met het Watersportverbond er wel op toe willen zien dat het geld ten goede komt van jeugdzeilen. De winnaars mogen het prijzengeld vrij besteden maar er dienen onkosten / aankopen overhandigd te worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: