Jachtclub Scheveningen reageert positief op krachtenbundeling Zeilbond en het Watersportverbond

Jachtclub Scheveningen

Als initiatiefnemers van de open brief aan het Watersportverbond en diverse andere berichten in de media, hebben Jachtclub Scheveningen en de aan haar gelieerde North Sea Regatta positief gereageerd op de zojuist bekend gemaakte krachtenbundeling van de Zeilbond i.o. en het Watersportverbond.

De achterliggende plannen van de Zeilbond i.o. geven gehoor aan de gerezen zorgen bij veel zeilers en bieden potentie om de afstand tussen zeilers en het verbond te verkleinen. Met het samenvoegen is er goede hoop dat deze plannen nu tot uitvoer komen en het Watersportverbond weer een organisatie wordt Van zeilers, Voor zeilers.

In een reactie aan ClubRacer stelt Tim Lemeer, bestuurder Jachtclub Scheveningen en verantwoordelijk voor de zeilportefeuille en onder andere de NSR, dat de door het nieuwe Verbond beoogde vergroting van verbondenheid en betrokkenheid bij zeilers precies is waar behoefte aan is.

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat met dit samengaan zowel zeilers als wij als watersportvereniging meer vooraf betrokken worden bij de besluitvorming en toekomstige richting van het verbond. Het verbond moet verbinden en daarbij is samenwerking en regelmatig een klankbord zoeken bij de achterban cruciaal. De beoogde stimulans voor het jeugdzeilen en verjonging van de sport middels het tevens incorporeren van het Platform Jeugdzeilen liggen volledig in lijn met de visie en het beleid van Jachtclub Scheveningen.”

“We kunnen dit alleen maar toejuichen en we bouwen graag vol goede moed mee aan een succesvolle en toekomstbestendige zeilsport in Nederland. De eerste gesprekken zijn veelbelovend en wij staan volledig achter de nieuwe organisatie en ondersteunen met raad en daad de uitvoering van de nieuwe plannen.”

Ook Frans Driessen, dirigent van de open brief, organisator van de NSR en bestuurslid van de Noordzee Club, is positief:

“Geweldig nieuws. De initiatiefnemers zijn insiders van het  wedstrijdzeilen met een geweldige staat van dienst. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij de, in onze ogen zeer benodigde, cultuurverandering bij het watersportverbond kan bewerkstelligen. Samen met enkele andere regatta's hebben we recentelijk ons ongenoegen over het Verbond geuit door middel van een open brief. Deze samensmelting tussen verbond, zeilbond en Max Blom geeft ons vertrouwen in de toekomst van het wedstrijdzeilen in Nederland.“

Weer vertrouwen

Ondanks dat de eerder voorgestelde wijzigingen voor het wedstrijdzeilen nog niet van tafel zijn, is er met de nu aangekondigde verandering wel veel vertrouwen bij alle partijen dat er in gezamenlijkheid met positieve energie aan de toekomst kan worden gebouwd. Constructief samen de zeilsport verder helpen is het devies van alle partijen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: