Veel wind op eerste dag WK 49er en 49erFX

49er zeilen

Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX in Auckland, Nieuw-Zeeland, staat de hele dag een stevige wind met veel regen. Alleen de heren in de 49er komen aan zeilen toe. De Nederlandse Bart Lambriex en Pim van Vugt doen goede zaken, zij staan na twee wedstrijden op een derde plaats overall.

De heren moesten lang wachten op de start, maar na 6 uur mochten ze eindelijk het water op. Zij starten goed aan hun toernooi, in 15 tot 20 knopen wind varen ze een 3 en een 4 in hun groep. Hiermee staan ze voorlopig dus op een derde plaats.

Door het lange uitstel, kwamen de dames in de 49erFX niet meer aan zeilen toe. Voor Annemiek Bekkering en Annette Duetz, en ook het duo Odile van Aanhol en Cecile Janmaat, begint het toernooi morgen pas. Dan is er minder wind voorspeld en staan er vier wedstrijden op de planning. De eerste start voor de dames is gepland om 11.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd), de heren starten om 14.00 uur (02.00 uur Nederlandse tijd).

Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 december varen de zeilers 3 wedstrijden per dag. Zondag 8 december varen de 10 beste teams de afsluitende medal race.

Voor meer info en resultaten kijk je op:
https://49er.org/event/2019-world-championship/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: