VIDEO: Dramatische redding van zeiljacht verrast door storm nabij Athene

zeiljacht in storm

De Griekse kustwacht redde maandag vier mensen van een zeiljacht voor de kust van het eiland Kea, ten zuiden van Athene. Het schip raakte verzeild in een storm met ruwe zee en winden van 8 tot 9 Beaufort.

De autoriteiten reageerden snel nadat ze een noodsignaal hadden ontvangen van het zeiljacht, dat stuurloos was geworden en dreigde te kapseizen ten gevolge van mechanische schade. Bovendien waren de zeilen stuk gescheurd door de stormwind.

Een helikopter, geholpen door een ander schip, heeft de boot gelokaliseerd en benaderd en is erin geslaagd om de vier mensen van boord te halen ondanks de hoge zeeën en harde wind.

zeiljacht in nood

Het is niet bekend of de mensen aan boord van de gehavende zeilboot toeristen waren of Griekse burgers.

De kustwacht had eerder al gewaarschuwd voor de slechte weersomstandigheden in de hele Egeïsche Zee. Zelfs grote veerboten bleven om veiligheidsredenen aangemeerd in de havens van Piraeus, Rafina en Lavrion.

bron: greece.greekreporter.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: