2 Belgische SB20 teams naar de winterseries in Cascais

SB20 zeilen

In het weekend van 30 november en 1 december namen 2 Belgische teams van de Royal North Sea Yacht Club (RNSYC) van Oostende deel in SB20 bij de winterseries van de Club Naval de Cascais. De SB20 is lokaal de meest dynamische en competitieve klasse, niet minder dan 46 boten uit 6 verschillende landen kwamen in actie. Lees hier hun uit de kuip verhaal.

De twee dagen van het kampioenschap zagen er totaal verschillende omstandigheden. Op zaterdag stond er een westelijk briesje van 7 tot 10 knopen met een grote en choppy deining de vloot uit.

Zondag begon met een wind uit het Noorden van 15 tot 20 knopen. Naarmate de dag vorderde kwam deze consistent boven de 20 knopen op het parcours, met windstoten die de 30 knopen bereikten. Ouchhhh! Het was vechten of verzuipen!

Tegen de laatste race overleefden slechts 15 boten. Een dag van pijn, een dag van wreedheid, maar een dag van plezier en een dag om te onthouden!

Het podium werd volledig bezet door lokale teams, team Sharkbite werd 30 met Gert, Mark en Stephanie Lerno aangevuld met Johan Kindt, Team 7seas van Frank Dobbels, Noëmie Wouters en Katrien Vandaele eindigde op plaats 43 op 46 deelnemers.

Tekst: RNSYC
Foto: Anna Zykova

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: