Bekkering & Duetz klimmen naar tweede plaats overall op WK 49erFX zeilen

WK 49erFX zeilen

De Nederlandse zeilers zetten goede resultaten neer op dag 4 van het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX in Nieuw-Zeeland. Bij de 49erFX komen van Aanholt & Janmaat en Bekkering & Duetz in een wedstrijd als 1 en 2 over de lijn. Bekkering & Duetz klimmen vandaag naar een tweede plaats overall. In de 49er varen Lambriex & van Vugt zich weer terug in de top 10.

“We hebben vandaag drie mooie wedstrijden gevaren”, vertelt Annemiek. “Het was heel tof dat we in de eerste wedstrijd als 1 en 2 samen met Odile en Cecile konden finishen.” Voor Odile & Cecile is dit het eerste paaltje die ze als duo in de 49erFX halen. Het duo staat nu op een zesde plaats overall.

Het plan van Annemiek & Annette, die ze een dag eerder maakten, is goed uitgepakt. “We hebben er vandaag voor gezorgd dat we dichter bij de Brazilianen (red: staan eerste overall) kwamen. We waren scherper vanaf het begin, dat was een van de belangrijkste dingen voor vandaag, dat we vanaf de start echt meer aanvallen. Morgen gaan we hetzelfde doen, zorgen dat we scherp blijven het starten.” 

Het worden nog twee spannende dagen met in totaal vijf fleet races op de planning en de afsluitende medal race voor de beste tien teams. Voor Bekkering & Duetz is het zaak nu vast te houden en de Brazilianen, die nu nog 11 punten voorsprong hebben, voorbij te varen. Van Aanholt & Janmaat liggen nu in ieder geval op koers voor de medal race, hier strijden de 10 beste teams tegen elkaar in 1 wedstrijd.

Leren iedere dag

Voor de heren in de 49er wordt het morgen nog heel spannend. Ze staan nu op een tiende plaats overall, maar het punten verschil met zowel de teams onder hen als boven hen is slechts 1 punt. Bart: “We zijn lekker aan het varen deze week, het gaat best goed. We leren hier elke dag weer bij. We willen en kunnen onze starts nog verbeteren. Als we het iedere dag beter doen, dan kunnen we deze week wat ons betreft goed afsluiten."

Voor meer info en resultaten kijk je op:
https://49er.org/event/2019-world-championship/

Labels

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: