Nog geen Olympisch Ticket voor Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers

Zondag was het de laatste zeildag van het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX zeilen in Auckland, Nieuw Zeeland. Na een week met gevarieerde weersomstandigheden is het Belgische 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers als 31ste geëindigd met 166 punten.

Ondanks hun winst in race 6, was dit niet voldoende om zich te kwalificeren voor de Gold fleet met de beste 25 teams. Hiermee verdween ook hun kans op één van de vier Olympische tickets die er deze wedstrijd de verdienen viel. In april 2020, op de World Cup Series Genoa, hebben ze nog een kans om een Olympisch ticket te bemachtigen.

Naast het WK 49er vond in Auckland tegelijkertijd het WK 49erFX plaats. Bij de dames in de 49erFX finishten Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op de 39ste plaats met 220 punten.

https://49er.org/event/2019-world-championship/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: