Het leek wel zomer tijdens de winterwedstrijd in Drimmelen

Winterwedstrijd in Drimmelen

Prachtig zeilweer met zon en een lichte bries tijdens de zesde winterwedstrijd in Drimmelen. Het leek wel voorjaar en ieder was in opperbeste stemming door de optimale weersomstandigheden.

Het warmere zuidelijk windje zorgde er ook voor dat de eerste te ronden boei in de luwte lag en zelfs nog tegen de stroming in. Een aantal boten raakte dan ook door deze sterke stroming de bovenboei,  een ieder kneep sportief een oogje toe om de pret niet te bederven  op deze mooie zeildag.

Uitschieters waren op deze zondag 17 februari 2019 de Pro 25 van Johan Kaasjager en de Blue Bird, een Jod 24,  van Van Rijckevorsel. Vorige wedstrijddag was de Pro 25 ook al eerste, vandaag finishten ze zonder schipper Kaasjager ook ruim eerste op gezeilde en gecorrigeerde tijd in de sportboot gennaker klasse. De Blue Bird had een gelukje bij de bovenboei, die ze net rondde voor een windschifting, en daardoor konden ze meerdere bootlengtes voorsprong nemen. Die bouwde de bemanning daarna professioneel uit. Een goede prestatie dus van de Blue Bird bemanning. Alleen de J22 Gap en de V24 Fsm Viper konden nog enigzins in de buurt blijven in de Sportboot spinnaker klasse.

De ORC klasse kende een line honours voor de J35 JanBoel, achtervolgt door de Csi Rakker. Op gecorrigeerde tijd werd uiteindelijk de J/33 Jimp van Ger Bayens eerste. Ger was met Van der Valk Yachtbrokers ook de dagsponsor.

In de Sw klassen werd ook goed gezeild. De ervaren Kees Horrevoets en de enthousiaste zeiler Olav Cox werden in hun klasse eerste.

Op 17 maart en 31 maart worden de laatste wedstrijden gevaren van de populaire en gezellige winterserie in het Brabantse Drimmelen.

Tekst & foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: