Mark Slats heeft nog een doel: 50.000 euro inzamelen voor Sailing4Cancer

Mark Slats

Mark Slats' zijn doel: finishen in de Golden Globe Race, een non-stop solozeilrace om de wereld, heeft hij bereikt. Zijn missie om met de race minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen voor Sailing4Cancer, helaas nog niet.

Gelukkig loopt de teller door en zijn er allerlei initiatieven, zoals een online veiling, zodat Mark straks met een trots gevoel een cheque aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation kan overhandigen.

Na zijn race om de wereld, hij finishte als tweede, is Mark momenteel met zijn zeilboot van Les Sables-d’Olonne onderweg naar Nederland. Zaterdag 23 februari komt hij in Scheveningen aan, waar hem een feestelijke ontvangst wacht.

Wat zou het mooi zijn als watersporters en zeilliefhebbers een gebaar maken en Mark steunen om ook zijn 'goede doel finish'  te halen. Op initiatief van Watersport-TV is in samenwerking met Bootveiling.com een online-veiling opgetuigd. Er kan geboden worden op een zestiental unieke watersport gerelateerde kavels. Wat te denken van een meet&greet met Mark aan boord zijn boot Ohpen Maverick. Een dag zeilen met bijvoorbeeld een groep vrienden met de Flyer, waarmee wijlen Conny van Rietschoten ooit de Whitbread Round the World Race won. Een kook workshop aan boord van je eigen boot.  Of meestrijden tijdens de Battle of the legends. Een zeilduel tussen Mark Slats en oud-olympiër en Volvo Ocean Race zeiler Roy Heiner. Speciaal voor deze veiling heeft Henk  de Velde een schilderij gemaakt, waarop geboden kan worden.

De Sailing4Cancer veiling is inmiddels online https://www.bootveiling.com/

De volledige opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar goedkopere medicijnen om kanker te behandelen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: