TeamNL Zeilen werkt aan interne selecties, WK, EK, World Cups en het Olympisch Test Event

TeamNL Zeilen

De Nederlandse Olympische zeilploeg, TeamNL Zeilen, heeft haar eerste krachtmeting van 2019 (bij de World Cup Miami, begin februari) alweer achter de rug en werkt momenteel toe naar de piek-evenementen van de diverse zeilklassen. Met dit jaar verschillende interne selecties op de agenda. Waar en wanneer de zeilers in 2019 het beste van zichzelf zullen moeten laten zien, lees je in deze update.
 
Marit Bouwmeester (Laser Radial) en Lilian de Geus (RS:X-women), die al zeker zijn van hun “ticket” naar Tokio, kunnen zich in 2019 volledig focussen op hun weg naar de Spelen en natuurlijk hun WK dit jaar, waar De Geus haar wereldtitel hoopt te verdedigen en Bouwmeester er alles aan zal doen het zilver te verruilen voor het goud.
 
Voor de sporters die in 2019 en 2020 de interne selectiestrijd nog aan moeten gaan, zoals de 470-dames, de Finn-zeilers, de 49erFX-teams, en de RS:X-mannen, ligt dit wat anders. Voor deze groep zeilers staat een aantal selectie-evenementen op de kalender waarbij de zeilers maximaal zullen moeten presteren. Er kan tenslotte maar 1 Nederlandse boot of board (per zeildiscipline) naar de Olympische Spelen…
 
Interne selectie TeamNL Zeilen / Watersportverbond

Het Watersportverbond heeft gekozen voor een objectieve selectie, waarbij voor alle kwalificaties geldt: wie het best presteert bij de vooraf vastgestelde selectiewedstrijden wint de interne selectie. Dit gebeurt aan de hand van een puntenschema

Het Watersportverbond heeft ervoor gekozen om, waar mogelijk, de interne selecties zo tijdig mogelijk af te ronden, om met het beoogde Olympische team het Olympisch Test Event van 2019 te kunnen zeilen.

Attachment

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: