Na jaren afwezigheid komt er weer een Europees kampioenschap Snipe zeilen voor vrouwen

Snipe zeilen

Van 28 tot en met 30 Juni vindt het Europees kampioenschap Snipe zeilen voor vrouwen plaats op het Galgenweel te Antwerpen. De beste vrouwelijke teams uit Europa en daarbuiten zullen strijden voor de titel Open Europees kampioen.

Het Snipe Woman’s European Championship, of kortweg SWEC, heeft door omstandigheden 6 jaar niet kunnen plaatsvinden. Met behulp van de Koninklijke Liberty Yacht Club (KLYC) en de Belgische Snipe klasse (SCIRA) willen de initatiefnemers er een nieuwe boost aan geven, sterker, succesvoller en plezanter. De moto van de Snipe klasse is niet voor niets: Serious Sailing, Serious Fun.

In België bereiden de vrouwenteams zich nu al voor. Buiten de gebruikelijke Snipe vrouwenteams, en ze zijn met z’n velen,  komen top zeilsters strijden tegen de beste zeilsters uit Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. 

SWEC

Ook uit uit andere zeilklassen worden vrouwenteams samengesteld. Nathalie Gunst heeft ondertussen samen met Anne Vanneste een Oostends team gevormd, beiden zeilen voornamelijk in de Draken klasse. 

Niet iedereen heeft een Snipe ter beschikking en we zien dat vele mannelijke Snipe teams hun boot ter beschikking stellen aan de organisatie. Men verwacht in totaal een 50-tal vrouwelijke Snipe teams aan de start.

Op de wal zal de organisatie de nodige infrastructuren voorzien om niet enkel de zeilsters te behagen maar ook alle andere geïnteresseerden. Iedereen is dus welkom.

Het wordt een uniek te volgen spektakel op het Galgenweel in Antwerpen en volgens de organisatoren is het is nu al een succes.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: