470-zeilsters Zegers en Berkhout sluiten Wereldbeker Zeilen in Miami af met 7e plaats

World Sailing World Cup

Bij de World Sailing World Cup in Miami, die van 29 januari t/m 3 februari plaatsvond in Miami heeft het kersverse 470-duo Afrodite Zegers & Lobke Berkhout bewezen niet onder te doen voor de 470-topteams die al jaren samen in 1 boot doorbrengen. Het Nederlandse duo, dat voor het eerst samen in actie kwam tijdens een World Cup, sluit de week af op een 7e plek in het eindklassement.

De 470-dames kenden een sterke week, waarbij de focus voor het duo op het proces lag, maar de resultaten uitwezen dat er ondertussen mooie stappen werden gemaakt. Ze wisten zich dan ook met overtuiging te plaatsen voor de medalrace van zondag 3 februari, waaraan alleen de beste 10 boten van de 470-vloot deel mochten nemen. De medalrace ging het de dames iets minder voor de wind. Ze raakten door een inschattingsfout achterop in de vloot en wisten hun achterstand niet meer in te halen. Zegers & Berkhout finishten als laatste en eindigen daarmee op de 7e plek overall, met 89 punten. Het goud ging naar de Duitse Loewe en Markfort met 60 punten.

"Het was een interessante medalrace", vertelt Zegers. "We hadden heel erg weinig wind. Net op de grens om überhaupt een wedstrijd te kunnen varen. Maar het ging oké, totdat we bij een crossing een andere boot niet goed inschatten. Hierdoor moesten we een penalty draaien waarmee we heel veel meters hebben verloren ten opzichte van het veld. Daarna hebben we heel hard gewerkt en nog wel heel veel meters ingehaald, maar geen boten.

Het Nederlandse duo blikt met tevredenheid terug op de afgelopen week en kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Uiteindelijk zijn we wel heel blij met het resultaat en het proces deze week. We hebben heel veel geleerd. Daar zijn we super blij mee en we zijn nu nog meer gemotiveerd om naar Palma (1e meetmoment voor Interne Selectie Watersportverbond - begin april - Prinses Sofia Cup, red.) toe te gaan!"

 
Eindklassement 470-women

  1. Frederike Loewe/ Anna Markfort (GER), 60 punten
  2. Fabienne Oster / Anastasiya Winkel (GER), 62 punten
  3. Fernanda Oliveira / Ana Luiza Barbachan (BRA), 64 punten

    7. Afrodite Zegers / Lobke Berkhout (NED), 89 punten

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: