William De Smet behaalt 6de plaate op de Wereldbeker Zeilen in Miami

William De Smet

De Belgsiche zeiler William De Smet finishte zondag in de Laser klasse als 7de in zijn allereerste medal race op een World Cup en eindigt zo op de 6de plaats in Miami, ver boven zijn eigen verwachtingen.

William kreeg net na de start van zijn medal race een penalty, waardoor hij de achtervolging moest inzetten. Ondanks de lichte en variabele wind, vond hij toch snel opnieuw aansluiting bij de vloot en lag ruime tijd op de 10de plaats. Maar in de laatste benedenwindse rak (met de wind mee) maakte William nog een comeback en kwam uiteindelijk als 7de over de finish.

Het goud in de Laser Standard was voor de Noor Hermann Tomasgaard, de Nieuw-Zeelander Sam Meech won zilver en huidig Olympisch kampioen Tom Burton (AUS) ging met het brons naar huis.

William staat momenteel 46ste op de wereldranking, het is dus een hele prestatie wat hij deze week heeft klaar gespeeld. Eerder deze week verklaarde hij in een interview dat zijn ambitie een top-20 plaats was en de medal race varen was een droom, die vandaag is uitgekomen. Met zijn 6de plaats eindigt hij voor twee medaillewinnaars van het WK in Aarhus 2018. Dit zorgt zeker voor een boost voor het komende zeilseizoen.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: