Dutch Youth Regatta: het leidende jeugd zeilevenement in Europa

Dutch Youth Regatta

De registratie voor de Dutch Youth Regatta is woensdag 6 februari geopend om 00.00 uur Nederlandse tijd. Binnen 6 minuten schreef de eerste optimist zeiler zich al in. De uren hierna bleven de inschrijvingen binnen komen. Het laat maar weer eens zien dat de Dutch Youth Regatta het leidende jeugd zeilevenement in Europa is.

Dit jaar strijden de deelnemers om de titel Nederlands Kampioen in 10 verschillende klassen, daarnaast is er een Eurocup Serie voor de 29er U25 en de RS Feva U25. 

29er class - Dutch Youth Regatta29er class - Dutch Youth Regatta

In iedere klasse vertegenwoordigen alleen de beste zeilers hun land. Dit betekent dat het niveau van competitie op Aquaresort It Soal in Workum, hoog is van 30 mei tot en met 2 juni. Grote kans dat veel van de getalenteerde zeilers die nu in actie komen op de Dutch Youth Regatta, over een aantal jaar hun land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

Laser Radial class - Dutch Youth Regatta 2018Laser Radial class - Dutch Youth Regatta 2018

Nederlands kampioenschap en Eurocup Serie

De volgende klassen strijden om de titel Open Nederlands Kampioen tijdens de Dutch Youth Regatta in Workum: 29er U19, 49er FX (open) U21, Cadet, Laser 4.7 U18, Laser Radial U21, Laser Standard U21, Nacra 15 U21, Optimist, Optimist Benjamin U12 en de Splash Blue.
 
De 29er U25 en RS Feva U25 strijden voor de Eurocup Serie en de volgende U25 klassen varen een klasse event: 49er FX (open), Laser Radiaal, Laser Standard en de Nacra 15. Het Nederlands kampioenschap in deze klassen wordt later in het seizoen gevaren.

Nacra 15 class - Dutch Youth RegattaNacra 15 class - Dutch Youth Regatta

Over de Dutch Youth Regatta

De Dutch Youth Regatta is sinds 2001 het leidende evenenemt voor jeugd zeilklassen in Europa. Zo'n 750 jeugd zeilers (van 9 tot 25 jaar) uit 28 verschillende landen van over de hele wereld, komen ieder jaar naar Workum om te strijden in deze vierdaagse regatta. De regatta wordt gesteund door Windesign, Provincie Friesland en gemeente Zuid-West Friesland.

https://dutchyouthregatta.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: