Scheveningen 500 wil met Student League jongeren kennis laten maken met zeilen op zee

Scheveningen 500

Stichting Zeilrace & Rally organiseert voor de 17e keer een race en rally met start in Scheveningen en finish in St. Malo in Frankrijk onder de nieuwe naam Scheveningen500. Een primeur deze editie is de "Student League". De organisatie wil hiermee studenten de kans geven kennis te maken met zeilen en wedstrijdzeilen op zee.

Stichting Zeilrace & Rally wil studenten de kans geven kennis te maken met zeilen en wedstrijdzeilen op zee en de bijbehorende aspecten als samenwerken, doorzetten, kennis en kunde van de elementen en sportiviteit.

Student League

De organisatie wil een Student League met zeiljachten bemand met studenten die hun eigen stad vertegenwoordigen. Er komt dit pilotjaar een eigen laagdrempelige wedstrijdklasse, waarbij schepen door eigenaren beschikbaar worden gesteld (St. Zeilrace & Rally ondersteunt bij verzekering).

4 steden zijn inmiddels vertegenwoordigd in de Scheveningen500

De stichting zoekt weliswaar nog meer schepen.

Aanmelden en meer info

Informatiebijeenkomst volgt. Meer info of aanmelden kan alvast via: communicatie@zeilrace-rally.nl en www.zeilrace-rally.nl

Daarom St. Malo Frankrijk

  • Uitdagende eindbestemming met culinaire beloning.
  • De ligging aan zee, de rijke historie en het voortreffelijke eten maken het uniek.
  • De prachtige Kanaaleilanden zijn een bezoek waard op de terugtocht.
  • Familie en vrienden kunnen eenvoudig via openbaar vervoer of auto worden ingevlogen.

Naast het Captain’s Dinner wordt een walprogramma in St. Malo georganiseerd, waarbij de feestelijke prijsuitreiking vrijdag 26 juli met familie en vrienden niet mag ontbreken.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: