Geen shortlist voor de Shorthanded Awards

Shorthanded Awards

De Shorthanded Awards worden zondag 17 maart uitgereikt door de Noordzee Club. Tot en met afgelopen weekend konden duo en solo zeilers aangedragen worden voor deze awards. Deze Awards zijn respectievelijk de "Doublehanded Award" en de "Henk Bezemer Trofee".

De jury is in beraad geweest over de inzendingen en heeft getracht een shortlist van te maken. Hoewel het niveau van shorthanded zeilen in Nederland hoog is, zijn er in 2018 weining prestaties geleverd die aan de eisen van de criteria voor het winnen van een van de awards voldoen. Hiertoe heeft de jury besloten geen shortlist te maken, maar voor beide prijzen een absolute winnaar te kiezen. De Noordzee Club wil hiermee het niveau hoog houden en zeilers aanmoedigen nog meer van zichzelf te laten zien.

De criteria

Kandidaten die in aanmerking komen voor een van beide awards, hebben in ieder geval als duo of solo meegedaan aan een nationale of internationale wedstrijd. Een sterk deelnemersveld is hierin vereist. Daarnaast is ook het behaalde resultaat van belang, podiumplaatsen hebben een hogere kans om in aanmerking te komen. Tenslotte weegt de publiciteit die de deelnemer zelf heeft gegenereerd om de zeilsport te promoten mee.

De Shorthanded Awards

De Doublehanded Award gaat naar de Nederlandse boot, persoon, eigenaar of team die een bijzondere prestatie heeft geleverd in het Doublehanded Circuit.
De Henk Bezemer Trofee, eerder bekend als de Solo Challenge Awards, wordt uitgereikt voor de meest bijzondere solo prestatie. Deze laatste trofee is vernoemd naar de, in 2016 overleden, oud jury-vooriztter van de Shorthanded Awards en nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek.

De jury

Komende zondag maakt de jury om 16.00 uur de winnaars van beide awards bekend bij de KR&ZV De Maas in Rotterdam. De jury bestaat uit Sander Bakker (voorzitter), Hans Bouscholte, Christa ten Brinke en Erik van Vuuren. 

 

Labels

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: