SW klasse tijdens de Y-Toren Race

Y-Toren Race

De Y-Toren Race wordt op 4 en 5 mei  gezeild op het IJmeer. Wedstrijdzeilers kunnen zich al inschrijven voor deze 54ste editie van de Y-Toren Race. Naast ORC, Lemsteraken, Kwartton klasse en Eenheidsklassen, is het nu deze keer mogelijk om in te schrijven in de SW klasse. Ook is de ORC 4 klasse terug. Voor zowel de ORC-3 als ORC-4 klasse telt de Y-Toren Race mee voor de Verbondsbezem.

Waar andere regatta’s steeds vaker kampen met de woekerende wiergroei, heeft de traditionele seizoensopener van het Markermeer en IJsselmeer daar geen last van. Doordat de wedstrijd zo vroeg in mei wordt gevaren, zijn de zonuren en watertemperatuur nog relatief laag. Hierdoor heeft het wier nog geen kans om te groeien.

Naast wiervrije banen staat de Y-Toren Race natuurlijk garant voor intensieve upwind-downwind banen met 4 starts per dag, een competitieve vloot en professionele wedstrijdleiding. Na de wedstrijden op zaterdag is er de smakelijke barbecue en DJ op de kade en het clubschip van Zeilvereniging Het Y in Durgerdam. Uiteraard zal er zaterdagavond rekening gehouden worden met dodenherdenking.

Y-Toren Race

De Y-Toren Race vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019. Inschrijfgeld bedraagt € 60 euro voor de ORC 1, 2 en Lemsteraken, alle overige klassen betalen € 50. De barbecue kost € 19,50 per persoon. Liggeld is gratis tijdens het evenement. Kijk voor meer informatie op www.ytorenrace.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: