Spectaculair zeilen tijdens de Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe Cup

Voor de 12de keer organiseerde VVW Galgenweel de Antwerp Snipe Cup. De wedstrijd wordt nog steeds gerund door de bezielers van het eerste uur, Jan Peeters en Maxim Van Pelt. De editie 2019 kon rekenen op een van de grootste deelnemersvelden uit de geschiedenis van het evenement.

Het feit dat eind juni het Snipe EK voor vrouwen op het Galgeweel plaats vindt heeft hier zeker toe bijgedragen. 2019 was de meest internationale editie ooit, met deelnemers uit Italië, Noorwegen, Polen, Spanje en het VK. Meer dan anders namen vrouwen namen het stuur en er waren er ook een paar die hun eerste stappen in de Snipe zetten. Daarbij Min Dezilie, drievoudig olympiër.

Antwerp Snipe Cup

Zaterdag was het wel erg heftig. Het comité besloot uiteindelijk na wat overleg om toch te starten. Voor zeilers en materiaal was het een slijtageslag en na een reeks werd er wijselijk besloten om de vloot aan wal te houden.

Tijd voor de tweede helft van de Snipe leuze “Serious Sailing, Serious Fun”. Een aantal buitenlandse gasten had hiervoor op vrijdagavond al een proefsessie gehad. Zoals elk jaar zorgde hoofdsponsor Cleydael Golfclubs voor een traditioneel lokaal avondmaal, wat werd gevolgd door een rijkelijk voorziene tombola.

Na een stromachtige nacht was de wind zondagmorgen wat gaan liggen. Er stond nog steeds een stevige bries en de buitenlanders leerden kennis maken met de shifterige wind van het Galgenweel.

Antwerp Snipe Cup 2019

Het programma kon volledig worden afgewerkt en na 4 reeksen mocht een afgepeigerde top 10 aantreden in de medal race, druk bekeken vanuit het clubhuis. Yannick Laumans en Dirk de Bock trokken aan het langste eind, voor Victor Perez en Dries Crombé, de bronzen medaille van het EK 2018. Het podium werd vervolledigd door Robert Drontman en Valérue Suy.

2019 was een topeditie, met dank aan Jan en Maxim en het team van VVW Galgenweel. Op naar 50 deelnemers in 2020.

Tekst: Katia Royer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: