Laat inschrijven ongunstige trend volgens Noordzee Club

Zeilwedstrijden inschrijven

Het wedstrijdseizoen staat op het punt van beginnen. Wedstrijdorganisaties zitten al maandenlang in de voorbereiding, en de inschrijvingen voor zeilwedstrijden zijn voor vele regatta's al even open. Ook de trainingen voor die zeilwedstrijden zijn weer gestart, maar toch blijven de inschrijflijsten erg leeg. Laat inschrijven is een trend, een ongunstige trend volgens de Noordzee Club.

Zij roepen de zeilers op: “Schrijf je zo snel mogelijk in!”.

Dat zeilers zich steeds later inschrijven is een trend die steeds verder door lijkt te zetten.

“Wij merken dat men op elkaars inschrijving aan het wachten is. Alsof ze zeker willen weten dat hun zeilvrienden ook wel komen”,

zeggen Dirk-Jan Zweers en Erik van Vuuren, respectievelijk voorzitter en bestuurslid wedstrijdzeilen van de Noordzee Club.

“Als klasse organisatie voor ORC en IRC gemeten wedstrijd kajuitjachten, staan wij voor het stimuleren van eerlijke, veilige wedstrijden met zoveel mogelijk deelnemers. Wij merken dat er steeds meer laat wordt ingeschreven, en dat maakt het werk voor de organisatoren van wedstrijden steeds lastiger.”

Door in te schrijven hebben de organisaties en verenigingen beter zicht op de grootte van de velden. Een belangrijk aspect om die eerlijke en veilige wedstrijden te waarborgen. Tevens is het voor sponsoren aantrekkelijker in te stappen in een zeilwedstrijd met een goed gevulde inschrijflijst.

“Maar ook voor je eigen planning en die van je bemanning is het makkelijker plannen als je nu al weet welke wedstrijden je gaat varen.”

Wachten is dus niet de oplossing, schrijf je in! Bekijk hier de wedstrijdkalender en kies direct je wedstrijden: http://www.noordzeeclub.nl/wedstrijdzeilen/

Labels

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: