9 Belgische zeilers aan de start van de Trofeo Princesa Sofia

Trofeo Princesa Sofia 2019

De "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia" in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op de Wereldkampioenschappen 49er en Laser Standard later dit jaar, waar onze zeilers nog een Olympisch ticket kunnen bemachtigen voor Tokyo 2020.

De races gaan van start op maandag 1 april en zaterdag 6 april worden de medailleraces gezeild, waarna we de winnaars kennen. Dit jaar komen er meer dan 1.000 zeilers uit een 50-tal verschillende landen aan de start van de Trofeo Princesa Sofia.

Deelnemende Belgische atleten

  • Emma Plasschaert en Maité Carlier strijden in de Laser Radial met 119 zeilster om de medailles.
  • William De Smet komt samen met Wannes Van Laer in actie in de Laser Standard. Met 191 deelnemers is sterk deelnemersveld verzekerd.
  • Yannick Lefèbvre (stuurman) met Tom Pelsmaekers (bemanning) nemen deel in de 49er. In deze snelle klasse strijden er 107 teams voor de overwinning.
  • Bij de dames, de 49er FX, start het team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts. Zij nemen het op tegen 63 andere teams.
  • Thomas Broucke start in de windsurfklasse RS:X, hij neemt het op tegen 58 andere windsurfers. Voor Thomas is deze wedstrijd een voorbereiding op het Europees Kampioenschap RS:X, dat op 7 april van start gaat in Mallorca.

Laser Radial - Maité Carlier

Laser Radial - Maité Carlier

49er - Team Yannick Lefebvre (stuurman) en Tom Pelsmaekers (bemanning)

49er - Team Yannick Lefebvre (stuurman) en Tom Pelsmaekers (bemanning)

Laser Standard - William De Smet

Laser Standard - William De Smet

https://www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: