Eredivisie Zeilen annuleert seizoen 2019 wegens te weinig deelnemers

Eredivisie Zeilen

Wegens een tekort aan deelnemers heeft de Stichting Eredivisie Zeilen besloten de serie te annuleren. Het Watersportverbond vindt dit jammer, zeker ook voor alle enthousiaste deelnemers en verenigingen die zich op deze serie hadden verheugd. Wij danken het bestuur van de Stichting Eredivisie Zeilen en alle betrokkenen voor hun inzet.

De serie zou in april van start gaan en bestaan uit vier evenementen: Almere, Braassemermeer, Lelystad en de finale in Muiden. Voor een spannende en kwalitatief hoogstaande serie zijn achttien teams nodig. Negen teams hadden zich op de sluitingsdatum definitief ingeschreven, drie teams onder voorbehoud.

Het Watersportverbond ziet, ondanks de uitdagingen, potentie in deze vorm van zeilen bestaande uit een verenigingscompetitie met korte wedstrijden door, voor en van verenigingen. Het annuleren van de Eredivisie Zeilen in 2019 zien wij graag als een kans om eerder naar voren gebrachte ideeën van verenigingen te realiseren.

Als zeilland houden we graag aansluiting bij de Sailing Champions League dat in steeds meer landen navolging vindt. Partijen die ideeën hebben over een toekomstbestendige competitie, zijn meer dan welkom contact op te nemen met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl. Wij wisselen graag van gedachten en ondersteunen waar mogelijk.

Foto: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: