Ronde om Noord-Holland: Zeilwedstrijd om de wateren van Noord Holland

Ronde om Noord-Holland

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 23ste keer  de Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat.

Nieuw in 2019 is dat de start is verplaatst naar Batavia Haven te Lelystad. Na jaren gastvrij te zijn ontvangen bij de KNZ&RV te Muiden, heeft de wedstrijdorganisatie moeten beslissen de starthaven te verplaatsen. De reden is dat de plantengroei en wel het fonteinkruid in het Markermeer.

"Dit evenement zou je de Ocean Race van de lage landen mogen noemen."

Op 21 juni hoopt  de YSY Ronde om Noord Holland weer zo’n 150schepen te laten vertrekken voor een non-stop zeilwedstrijd van  Marker-, IJsselmeer via Kornwerd het Wad op. De laatste etappe gaan de zeilers via de Noordzee naar IJmuiden. In de vroege ochtend van 22 juni zullen de deelnemers in Seaport Marina IJmuiden aankomen.

Ronde om Noord-Holland

Zeilen van zoet naar zout

Dit zeilevenement is voor de gevorderde klassement zeilers, maar ook zeer geschrikt voor toerzeilers die wedstrijd ervaringen willen opdoen.

Inschrijvingen zijn gestart

De inschrijving voor de 23ste YSY Ronde van Noord-Holland is op 1 maart van start gegaan. Na een week vol voorjaarsweer krijgt men weer zin om de zeilen te hijsen.

Vernieuwde website Rondeomnoordholland.nl

De organisatie is trots dat de YSY Ronde om Noord-Holland geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. Binnen de vereniging YSY is er tal van kunde, waar ze als stichting vrijblijvend gebruik van maken. Dit jaar is deze uitgebreid met stagiair Mike van den Hoek, HBO webdesign te Amsterdam, om de website te updaten. 

De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van ruim 40 vrijwilligers. 

Maar ook de sponsoren die hen jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar.

Vrijwilligers Ronde om Noord-Holland

Meer informatie en inschrijven via https://rondeomnoordholland.nl/

Belangrijk data:

  • 1 maart start inschrijving 23ste YSY Ronde om Noord-Holland
  • 17 april start YSY woensdagavond zeilen IJmuiden (niet ligplaatshouders in Seaport, krijgen bij deelname 50% korting op liggelden)
  • 15 mei laatste dag vóór-inschrijving MET korting  (normaal €195 per schip, VOOR 16 mei €140,--)
  • 13 juni Palaver 20:00 DekkerWatersport
  • 15 juni sluiting inschrijving YSY Ronde om Noord-Holland 2019
  • 20 juni 18:00 start opening regatta office in Lelystad.
  • 21 en 22 juni 23ste editie YSY Ronde om Noord-Holland

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: