Musto Skiff klasse wereldkampioenschappen tellen 100 inschrijvingen

Skiff zeilen

Van 8 tot en met 13 juli worden de tiende editie van de Wereldkampioenschappen in de MUSTO Skiff klasse in Medemblik gehouden. Nog net voor de ‘early bird’ deadline van 4 april zijn al 100 van deze spectaculaire eenmansboten ingeschreven voor het evenement.

De deelnemers voor deze World Sailing (voorheen ISAF) worlds komen behalve uit Europa (groepen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Noorwegen, België, Ierland en Spanje staan in de startblokken) ook uit de Verenigde Staten, Zuid Afrika en Australië.

De MUSTO Skiff klasse is een door de Duitser Dr. Joachim Harprecht (een bekende bouwer van o.a. Contenders) in 1999 ontworpen eenmansboot uitgerust met trapeze, rekken, een doorgelat grootzeil en een gennaker. Zowel aan de wind als ruime wind kan er geplaneerd worden met deze skiff en ruime wind zijn snelheden van 20 knopen en meer geen uitzondering.

De uitdaging die deze boten geven aan zeilers heeft er voor gezorgt dat de ruim 500 exemplaren die sinds 1999 door Ovington boats (UK) gebouwd zijn een zeer levendige klasse vormen en door de wereldwijde verspreiding is het sinds 2007 een World Sailing Recognised Class.

Naast de grote vloten in Engeland en Duitsland is er ook in Nederland een kleine maar groeiende klasse ontstaan in de afgelopen jaren en 11 van deze zeilers hebben zich al ingeschreven voor ‘hun’ Worlds.

Vorig jaar toen een groep het bid voor het WK indienden en won hebben 8 van de Nederlandse zeilers hun boten in Andijk gestationeerd om samen te kunnen trainen en zeilen op het water van Medemblik.

Musto skiff klasse

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: