Prijzen verdeeld op laatste wedstrijddag Drimmelen

Zeilen in Drimmelen

Geinspireerd door Mark Slats, die over zijn Golden Globe Race een presentatie op zaterdagavond had gehouden bij de Wsv Biesbosch, waren de zeilers op zondag 31 maart al vroeg in de weer. Het was de laatste wedstrijddag van de winterserie bestaande uit acht wedstrijddagen. De dag waarop de prijzen verdeeld werden tijdens redelijk zeilweer met medium wind en af en toe zon.

Spannend zou het zeker worden in de sportboot gennaker klasse. De Finn M’Coul van Edwin Scheeve lag met de eerste start slechts een halve punt voor op de Friends van Leo Middelkoop. Echter Middelkoop zeilde sterk in de eerste wedstrijd en werd derde, voor de als vierde binnenkomende Scheeve. Middelkoop finishte de tweede wedstrijd ook nog eerste en werd daardoor uiteindelijk overall winnaar na een sterke zeildag.

In sportboot spinnaker klasse kon de J-22 Gap de eerste plaats niet meer ontgaan. Twee paaltjes vandaag bevestigden de overheersing van dit ervaren trio.

In de tweede race viel de X-79 Mad About You van Rob Breddels nog op door een mooie derde plek. Het jonge team van Koen de Nooijer op de Platu 25 Phantom moest in het begin de serie nog ervaring opdoen, maar kreeg de boot vandaag al aardig goed op snelheid te krijgen. Een compliment waardig.

In de Orc klasse wilde eigenlijk de j35 JanBoel flink aan de bak, echter de Csi Rakker van Kees Keetels liet zich niet het kaas van het brood eten en werd eerste. De Farouche werd tweede, de Jimp derde en de JanBoel werd gediskwalificeerd. Keetels werd dus wederom overall eerste, een verdiende uitslag voor dit zeer constant varende zeilteam.

Kees Horrevoets maakte met zijn Fast Too de serie af door eerste te worden gevolgd door de Bommelaar en de draak Eckhard. De Fast Too is dus overall ook eerste. In de andere Sw klasse werd het nog spannend. De Jeanneau 2000 Out of the Blue werd eerste vandaag, echter de Beneteau 300 Jut Jar was na tijdscorrectie derde geworden en daardoor met een puntje voorsprong op de Jeanneau alsnog overall eerste geworden. 

De serie werd vandaag gesponsord door Snoek en Bovy, het feest werd opgeluisterd door de rockband Johnny en de gangsters of love. Die gaven een spetterend einde aan de zeer geslaagde winterserie in het Brabantse Drimmelen.

Einduitslag

Orc-klasse 

 1. Csi Rakker
 2. JanBoel
 3. Slartibartfast

Sportboot Gennaker klasse

 1. Friends
 2. Finn M’Coul
 3. Splashtest

Sportboot Spinnaker klase

 1. Gap
 2. Mojito
 3. Bleu Bird

Sw-klasse 1

 1. Fast Too
 2. Bommelaar
 3. Madam Mikmak

Sw-klasse 2

 1. Jut Jar
 2. Out of the Blue
 3. Urgje

Tekst en foto: Theo Bakker

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: