Belgische zeilers maken zich klaar voor de Wereldbeker Zeilen in Italië

Genua

Van 15 tot en met 21 april verzamelen meer dan 700 zeilers in Genua voor de derde ronde van de Sailing World Cup Series 2019. De Belgische zeilers komen in actie in de 49er, de 49erFX en de Laser Standard. De eerste races gaan van start op maandag 15 april en de medailleraces worden op 20 en 21 april gezeild.

Het 49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers komt op maandag 15 april in actie en strijden in een vloot van 66 teams voor een plaats op het podium.

Ook de dames, de 49erFX, starten maandag met hun races. In deze klasse nemen Anouk Geurts en Isaura Maenhaut het op tegen 50 andere teams.

Op dinsdag 16 april komen William De Smet en Wannes Van Laer in actie in de Laser Standard. Zij racen met 114 andere zeilers om de medailles.

Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen niet deel aan de Wereldbeker, zij varen eind april 'La Semaine Olympique' te Hyères.

De medailleraces worden op 20 en 21 april live uitgezonden via YouTube: https://www.youtube.com/worldsailingtv

De 49er en 49erFX klasse varen hun medaillerace op zaterdag 20 april, de zeilers in de Laser Standard zeilen zondag 21 april hun medaillerace.

https://www.wcsgenova.com/

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: