Meer dan 130 boten verwacht tijdens de Internationale Easter Regatta

Internationale Easter Regatta

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) opent haar wedstrijdseizoen traditiegetrouw met de Internationale Easter Regatta, die dit jaar voor de 63ste keer wordt gehouden. Op zaterdag 20 april verschijnen bij de eerste wedstrijd meer dan 130 boten, verdeeld over 8 klassen, aan de start.

De klassen die aan de start verschijnen behoren allemaal tot de snellere schepen. Er wordt gevaren in FD, Star, Finn, Contender, Solo, Laser Laser Radial en Laser 4.7. De Contenders, FD’s en Stars zorgen met een aantal deelnemers uit Duitsland, België en Groot-Brittannië voor het internationale tintje.

Alle klassen zullen, als de weersomstandigheden dat toelaten, over de drie dagen in totaal 10 wedstrijden zeilen. Om dit mogelijk te maken wordt er niet volgens de plassenbanen gevaren, maar worden kort “op en neer “banen met een inner - en outerloop gevaren.

De FD en de Finnen strijden traditiegetrouw om het felbegeerde Paasei.

Eerste start is zaterdag 20 april om 12.00 uur en op maandag 22 april rond 15.00 uur zullen de winnaars bekend zijn.

Tekst en foto: Seph Jacobs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: